Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2012

First post .

Imej
Assalamualaikum . Emmm Here I want to wish you all a Happy New Year ^_^ . Untuk semua warga 10th Genesis . Ehemm hari birthday mak aku . waha sila wish . Okayy takpe . So , I hope kepada semua kawan kawan saya , mulakan tahun baru dengan azam yang baru . Thanks untuk semua benda yang kita dah buat berasama sepanjang tahun 2012 . Awhhh berat hati sebenarnya nak berpisah dengan korang . Aku dah tak boleh join perjumpaan batch nanti . Lalala . Jadi , secara individually aku nak emm apa enn . Minta maaf sikit . luahan rindu sikit . penghargaan sikit . Mula mula nak minta maaf dekat emm of course lah , Yang hantar ms8 kat nombor celcom aku mahupun nombor maxis . LOL aku tak balas ms8 . teruk teruk . Tapi itu bukan alasan untuk aku lupakan korang . Semua lahh semua yang ms8 aku start daripada mula mula cuti sekolah lagi . Yati , Yasmin , Iman , Qeha , Aqil , wakdol , Jeng , Fara , Husz , Mira . Minta maaf jugak yang aku selalu kacau kacau masa 2012 . Aizat , Najwa , Afiqah Liana , Erma . A…

Back to School :)

Imej
Assalamualaikum and Good Evening . So , today we will learn about bla bla bla , text book , page bla bla bla . Homework bla bla bla bla . Tak siap , cikgu cium . Whattt ?





Kfineeeee , aku merepek . Abaikan aku :) Orang comel macam aku merepek memang mintak nak kene cium satu . Ehh salah , mintak penampar satu actually . Eeeewwwww , I tak gatal okeyy .
Back To School . Hari nihh , 30 Disember . I hear someone shout . Whatttttt ? 30 Disember ?  Ehh .  Bukan baru 30 November ke ? Kann kann ?
Ohh :) Someone please bagi double triple Pelempang dekat orang tuhh . Thank you . Anda begitu berharga . Tiap tiap tahun , ayat budak budak sekola bile cuti nak habis . Semue ayat same . Ohh pliss . Tak kreatif langsung . 
Ayat ' Pejam Celik Pejam Celik ' sudah terlalu famous . ' Tak nak bangun awal ' adalah faktor utama tak nak sekolah . And , kalau someone memang tak sabar nak masuk sekolah . Adalah kerana sudah terlalu ghindu akan Husband and Wife . Actually , Boyfriend and Girlfri…

Our Childhood .

Imej
Assalamualaikum . Hye . Today post is about our childhood picture . Saje jer nak letak . Bosan sebenarnye nihh . A lot different . Or no . Maybe . Whatever . Just scroll . Muehehehehe :3





Aimi Arisha . Adibah Naquiyah . 


Adzha .


Aina Nasuha .


Farah Nadhirah .


Zulkhairi Zulkifli .


Insyirah Bahter Nasir .


Akasha Rosli .


Bullat Lat :) 


Alisa Ezlin .


Imej
Assalamualaikum guyss . Congratulation for those yang dapat 8A's . Emmm aku tanak taip apa apa sebab I don't think I can keep updating this blog after this . Aku mahu serahkan segalanya pada Shera . And aku akan selalu view blog ni sebagai tanda aku takkan lupakan korang =') Korang kata aku kan Kuat . Emmm , korang jagakan Iman untuk aku . Kawan lah dengan dia sesungguhnya dia kawan paling baik . Ehhh apa ni wina . Kuat kayhh Kuat . In Sha Allah kita jumpa lagi kawan kawan . Korang kalau lepak Jusco Permas , calling calling aku kayhh . Terima kasih untuk semua yang bagi semangat kat aku untuk terus hidup .
Aku pasti ini bukan post aku terakhir . Aku sayang korang yang amat . Aku tahu perpisahan tu sakit . Tapi mungkin apa yang jadi ni ada hikmah nya . Mungkin besar nanti kita jumpa ke kan . 
Shahirah Ariffin ,  update blog ni selalu tau .  Sebab kau je tahu password setakat ni . Aku serahkan pada kau 100% blog ni . Kau boleh buat apa kau nak . Lagipun , kau banyak berusah…

19 DISEMBER 2012

Imej
Assalamualaikum hot guys and hot girls :) So , today is 19 Disember 2012 . A very meaningful and unforgettable day for us .
Harini kitorang amek PMR result . Yess , masuk balek maktab untuk amik result . Sebulan sebelum amik result , semua happy . Dua minggu sebelum amek result , semua dah start risau . Dua hari sebelum amik result , kelajuan jantung 200 km per saat . This day , jantung MELETUP . Hospital Mersing sangat busy . Sorry , perkhidmatan terhad .
Alhamdulillah , lepas kitorang dah struggle gile . Lari sane , lari sini , sampai tak cukup tanah nak pijak . Kene marah dengan cikgu tu . Cikgu ni merajuk . Cikgu sane dah tak nak ajar . Kilang kertas dah tak sanggup nak keluarkan kertas buat handout kitorang . Mesin photostat maktab dah berapa banyak kali hanta service . Tidur 5 jam sehari .
We got through our PMR successfully . And this day , we got the result .
Walaupun tak ramai dapat 8A macam batch tahun lepas , tapi ape yang boleh buat cume redha . Ini semua ketentuan Allah …

Chicken Chicken Land

Imej
Assalamualaikum ayam . Ehh tersasul pulakk .  Again again . Assalamualaikum . Hyee :) 
Siape yang allergic dengan ayam ? Makan ayam je , gatal sini , gatal situ , bintik sane , bintik situ . Meh sini cakap . Jangan malu malu .
What the heaven aku nih cakap pasal ayam tetibe . Haha . Actually , entry hari ni is gonna be about . * Drumrolll please * CHICKENLAND !!
What ? Berie ? I dont care . Ustaz Ridhwan lahh yang bagi name aktiviti hari tuhh ChickenLand . Yelahh , kitorang kan baru balek Legoland . Haha . Sebenarnye , that day kitorang ade aktiviti yang really really ohsem . Ohhsemmm okay Ohhsemm .
Cikgu yang handle aktiviti hari tu , Cikgu Zarina , Ustazah Ishqi , Cikgu Qayyum , Ustaz Ridhwan and Cikgu Nazri . Kitorang lari lari kejar ayam , sembelih ayam , potong ayam , masak ayam . Lepastu ade explorace . Explorace yang menyakitkan hati . Group tu amek group ni punye klu lahh , terlebih itu lahh , ini lahh . Haihh , macam macam .  And that day jugaklahh aspuri dapat free rotan ka…