Jantung Hati

Daisypath Friendship tickers

First post .



Assalamualaikum .
Emmm Here I want to wish you all a Happy New Year ^_^ .
Untuk semua warga 10th Genesis .
Ehemm hari birthday mak aku . waha sila wish .
Okayy takpe .
So , I hope kepada semua kawan kawan saya , mulakan tahun baru dengan azam yang baru .
Thanks untuk semua benda yang kita dah buat berasama sepanjang tahun 2012 .
Awhhh berat hati sebenarnya nak berpisah dengan korang .
Aku dah tak boleh join perjumpaan batch nanti .
Lalala .
Jadi , secara individually aku nak emm apa enn .
Minta maaf sikit . luahan rindu sikit . penghargaan sikit .
Mula mula nak minta maaf dekat emm of course lah ,
Yang hantar ms8 kat nombor celcom aku mahupun nombor maxis .
LOL aku tak balas ms8 . teruk teruk .
Tapi itu bukan alasan untuk aku lupakan korang .
Semua lahh semua yang ms8 aku start daripada mula mula cuti sekolah lagi .
Yati , Yasmin , Iman , Qeha , Aqil , wakdol , Jeng , Fara , Husz , Mira .
Minta maaf jugak yang aku selalu kacau kacau masa 2012 .
Aizat , Najwa , Afiqah Liana , Erma .
And terima kasih untuk semua yang banyak happykan hidup aku .
Kawan kawan aku , kasha , iera , nissa , piqazuk dan ramai ramai lagi .

Terima kasih yang sentiasa bagi semangat kat aku .
Hanim , Shera , Reen , Sheikh dan ramai lagi .
Minta maaf kalau ada yang aku TAK TEGUR atau JARANG TEGUR masa 2012 .
Perkara sebegitu tidak patut berlaku sebab kita satu batch .
Di tahun baru ini , 
Dengan azam yang baru .
Semangat yang baru .
Schoolmates yang baru .
Hidup yang baru .

Aku janji aku takkan lupakan 10th Genesis sayangggg aku nihh . Korang ajar aku erti kebahagiaan sebenar . Terima kasih kawan kawan . I'll appreciate it .

Lalala~
Aku takut post ni jadi sedih sebab tu asyik backspace je dari tadi .
Emmm 2012 sangat bermakna buat aku .
Tahun ni ada pertemuan , ada perpisahan .
Aku boleh ingat nama korang sehari selepas aku masuk maktab .
Tak mungkin aku boleh lupa nama korang sehari selepas aku masuk sekolah baru enn enn .
Minta maaf sebab tak nak buat rayuan . 
Hahaha . Kirim salam cikgu cikgu sana yawhhh .
Aku tak pernah menyesal kenal korang .
Tak pernah .
Minta maaf kalau aku ada buat salah .
And kepada semua yang pernah buat salah kat aku masa form2 tu ,
Well aku sangat sangat dah lama maafkan korang .
Dah lupa dah pun benda tu walaupun tu kisah paling tragis .
sampai buat aku fikir nak pindah time tu juga .
Tapi sebab tulis post ni dengan penuh emosi ,
tu yang tiba tiba teringat tu .

Andd aku nak pesan .
Korang yang tinggal yang stay maktab tuhh ,
elakkan salah faham antara satu sama lain tau .
Bincang perjumpaan batch kan ada .
Belajar rajin rajin .
Thanks .
Thanks .
Thanks .

WAN NURSYAZWINA BINTI WAN ZULFIKRI SAYANG 10TH GENESIS LAHHHH .

 Ohh ya lagi satu .
Terima kasih ya baju batch .
Muahhhh <3



 

Back to School :)

Assalamualaikum and Good Evening .
So , today we will learn about bla bla bla , text book , page bla bla bla .
Homework bla bla bla bla . Tak siap , cikgu cium .
Whattt ?






Kfineeeee , aku merepek .
Abaikan aku :)
Orang comel macam aku merepek memang mintak nak kene cium satu .
Ehh salah , mintak penampar satu actually .
Eeeewwwww , I tak gatal okeyy .

Back To School .
Hari nihh , 30 Disember .
I hear someone shout .
Whatttttt ? 30 Disember ? 
Ehh .  Bukan baru 30 November ke ? Kann kann ?

Ohh :) Someone please bagi double triple Pelempang dekat orang tuhh .
Thank you . Anda begitu berharga .
Tiap tiap tahun , ayat budak budak sekola bile cuti nak habis .
Semue ayat same . Ohh pliss . Tak kreatif langsung . 

Ayat ' Pejam Celik Pejam Celik ' sudah terlalu famous .
' Tak nak bangun awal ' adalah faktor utama tak nak sekolah .
And , kalau someone memang tak sabar nak masuk sekolah .
Adalah kerana sudah terlalu ghindu akan Husband and Wife .
Actually , Boyfriend and Girlfriend .
I mean kawan lelaki dan kawan perempuan :)

Seee , diorang langsung tak rindu sekolahh .
They just miss their friends .
And break the rules :) Muehehehe .
Tak remaja lahh kalau asyik ikut peraturan . Kann kann . Haha .






6 Januari nanti , dah balik maktab .
And aku sure bile masuk asrama .
Budak perempuan akan main peluk peluk , cium cium sambil berkate .
Aku rindu kau sesangat . Sihat ? Ehh , kau dah makin tinggi and blah blah blah .
And budak lelaki .
Err , aku tak tahu . Aku tak pernah tinggal dalam aspura .

Bila cakap pasal Back To School .
Ohh , sudah tentu tv dekat rumah akan penuh dengan iklan iklan jualan murah .
Semuanya akan jadi murah , murah dan murah .
And dari setobal tobal wallet para bapa .
Akan menjadi senipis nipis wallet para aspura .
Perlibahasa . Okeyy . Ini gurauan . Jangan terasa . 

Semua dah start nak beli barang barang sekola .
Beg , kasut , baju , tudung , pensilcase blah blah blah and blah .
A lot of things to buy . 
Toilet tourist tak dilupakan .
Bercakap pasal Toilet Tourist , aku paling menyampah bile Hantu jadi Pencuri .
Syampu , sabun baru dua tiga hari pakai .
Hilang sekelip mata . Hantu memang jahat .
I tahulahh rambut you kusut masai , but please .
Kalau cakap baik baik , kan I boleh pinjamkan .
Ini perlian :) Mohon terasa . 




Aku benci bile terlalu ramai pakai beg nihh . I Swear .


Junior kata , Ustazah Isyqi ade kate masa last day school .
Kitorang tak boleh guna beg tepi yang ade satu tali tuhh .
Boleh pakai beg yang macam Dora The Explorer je .
Whatttttt ? Ini gila .
Aku tak tahu lahh betul ke tak . Aku harap tak . 
Ohh , pliss . Aku dah beli beg tu .
And baru sekarang aku tahu . Who cares ?
I tak kaye . I tak ade sponsor nak beli beg baru .
Jangan sampai aku pakai Bagasi pergi kelas . Jangan cabar aku . Haha .

Yang penting , percaya lahh aku cakap .
First day kitorang kat asrama , Subuh pada keesokan harinya .
Surau Al-Firdhaus tak akan penuh .
Semua kalau boleh akan bangun pukul enam suku dan solat berjemaah di bilik :)
Aku jujur . Aku pernah buat .

So , apepun alasan korang tak nak masuk sekolah dan belaja .
Tolong . Korang kene jugakk .
Ini untuk kebaikan anak anak kite bersama .
Whatt ? Merepek ? Betul ape aku cakap .
Believe me .
Kau tanye orang yang dekat U .
Most of them akan cakap , diorang nak sekola rendah , menengah and
kalau ade yang lebih teruk , ade yang nak tadika balik .
Its all for our good . Belaja tak susah pon sebenarnye .
It is just Annoying :)

Dah ahh . Aku nak packing baju aku . Aku nak iron baju .
Aku malas nak denga mak aku membebel di hari yang indah ini . Bye bye .
New post coming for our new Form 1 :)
Byebye .



Aku teramat rindu akan Akak Akak Cantik dan Abang Abang Hensem di atas .













Our Childhood .


Assalamualaikum . Hye .
Today post is about our childhood picture .
Saje jer nak letak . Bosan sebenarnye nihh .
A lot different . Or no . Maybe . Whatever .
Just scroll . Muehehehehe :3






Aimi Arisha . Adibah Naquiyah . 



Adzha .



Aina Nasuha .



Farah Nadhirah .



Zulkhairi Zulkifli .



Insyirah Bahter Nasir .



Akasha Rosli .



Bullat Lat :) 



Alisa Ezlin .



Nurul Amira .



Najwa Nazri . Kanan .



Syafiqah Zukri .



Alfaqihah Abdullah . 




Faqiha Adnin .



Rozaireen Rozli .



Syakinah yang baju hijau .



Ilyana Sanusi .




Syazwina Superman .


Well . Sorry for bad qualities of pictures .
Biaselahh . Zaman kite takde lagi kamera DSLR .
New post coming :)

Last but not least ,,,



This is me . Shahirah Arifin .






Assalamualaikum guyss .
Congratulation for those yang dapat 8A's .
Emmm aku tanak taip apa apa sebab I don't think I can keep updating this blog after this .
Aku mahu serahkan segalanya pada Shera .
And aku akan selalu view blog ni sebagai tanda aku takkan lupakan korang =')
Korang kata aku kan Kuat .
Emmm , korang jagakan Iman untuk aku .
Kawan lah dengan dia sesungguhnya dia kawan paling baik .
Ehhh apa ni wina . Kuat kayhh Kuat .
In Sha Allah kita jumpa lagi kawan kawan .
Korang kalau lepak Jusco Permas , calling calling aku kayhh .
Terima kasih untuk semua yang bagi semangat kat aku untuk terus hidup .

Aku pasti ini bukan post aku terakhir . Aku sayang korang yang amat . Aku tahu perpisahan tu sakit . Tapi mungkin apa yang jadi ni ada hikmah nya . Mungkin besar nanti kita jumpa ke kan . 

Shahirah Ariffin , 
update blog ni selalu tau . 
Sebab kau je tahu password setakat ni .
Aku serahkan pada kau 100% blog ni .
Kau boleh buat apa kau nak .
Lagipun , kau banyak berusaha untuk blog ni .
Kau yang pakaikan template nihh sampai mereka puji blog batch lawa .
Aku Happy .
Shera , janji kayhh jaga blog ni and update selalu .
Okayy Babai .
Be strong kawan kawan .

 

19 DISEMBER 2012

Keep Trying, Hold On, And Always Believe In Yourself

Assalamualaikum hot guys and hot girls :)
So , today is 19 Disember 2012 .
A very meaningful and unforgettable day for us .

Harini kitorang amek PMR result .
Yess , masuk balek maktab untuk amik result .
Sebulan sebelum amik result , semua happy .
Dua minggu sebelum amek result , semua dah start risau .
Dua hari sebelum amik result , kelajuan jantung 200 km per saat .
This day , jantung MELETUP .
Hospital Mersing sangat busy . Sorry , perkhidmatan terhad .

Alhamdulillah , lepas kitorang dah struggle gile .
Lari sane , lari sini , sampai tak cukup tanah nak pijak .
Kene marah dengan cikgu tu . Cikgu ni merajuk . Cikgu sane dah tak nak ajar .
Kilang kertas dah tak sanggup nak keluarkan kertas buat handout kitorang .
Mesin photostat maktab dah berapa banyak kali hanta service .
Tidur 5 jam sehari .

We got through our PMR successfully .
And this day , we got the result .

Walaupun tak ramai dapat 8A macam batch tahun lepas ,
tapi ape yang boleh buat cume redha .
Ini semua ketentuan Allah .

Untuk cikgu cikgu , kitorang mintak maaf sangat sangat .
Mintak maaf sebab tak dapat hadiahkan cikgu keputusan yang sangat gempak .
Tak dapat bagi cikgu rase MRSM Mersing ranking no 1 .
Tak dapat nak capai target yang cikgu dah sasarkan dekat kitorang .
We had try our best .
Sorry :(

Ramai yang slack dekat Bahasa Inggeris .
Miss Wan , Miss Fiza , Miss Sunita , Sir Ali , Sir Saiful and Miss Sab .
Sorry and Sorry .
Tak tahulah kenapa . Ramai kate slack dekat part novel .
Ade yang tersalah theme , terbuat lebih dari satu theme and banyak lahh lagi .

Tapi , apepun .
Nasi dah menjadi bubur dan bubur sudah ponn dimakan :(
Mungkin ini rezeki Allah yang dah ditetapkan .
Takpe , SPM ade lagi .
Insya Allah . Kite bangun balik .
Banyakkan lagi usaha untuk bawa MRSM Mersing naik .

Maybe , ramai yang nak pegi PKP sebab Mersing takde masa depan yang cerah .
For me , absolutely wrong .
Sekolah yang hebat adalah kerana pelajarnya yang hebat .
Cikgu Sha kata , kite takde rasa sayang dekat maktab .
Sebab tu rase nak naikkan nama maktab dalam hati tu kurang .
Rase macam nak tak nak je .

And I realise , its true .
Kalau semue orang sayangkan maktab .
And takde rase pon yang maktab tu macam penjare .
Or sekadar tempat kite masuk keluar masuk keluar .
Sure maktab selalu dapat ranking top top .

Hypothesis .
Lupekan bubur yang dah dimakan , masak nasi baru .
PMR dah lepas , SPM dalam perjalanan .
Form Four bukan mase untuk honeymoon .
Itu lahh mase untuk kite belajar . 
Untuk SPM .
Untuk 100% A .
Untuk MRSM Mersing .

Tahniah kepada yang dapat 8A and yang tak berjaya , itu semua rezeki Allah .
SPM kite buat yang gile gile terbaik wokehh :)
Byee .



Chicken Chicken Land

Assalamualaikum ayam . Ehh tersasul pulakk .
 Again again .
Assalamualaikum . Hyee :) 

Siape yang allergic dengan ayam ?
Makan ayam je , gatal sini , gatal situ , bintik sane , bintik situ .
Meh sini cakap . Jangan malu malu .

What the heaven aku nih cakap pasal ayam tetibe .
Haha . Actually , entry hari ni is gonna be about .
* Drumrolll please *
CHICKENLAND !!

What ? Berie ? I dont care .
Ustaz Ridhwan lahh yang bagi name aktiviti hari tuhh ChickenLand .
Yelahh , kitorang kan baru balek Legoland . Haha .
Sebenarnye , that day kitorang ade aktiviti yang really really ohsem .
Ohhsemmm okay Ohhsemm .

Cikgu yang handle aktiviti hari tu ,
Cikgu Zarina , Ustazah Ishqi , Cikgu Qayyum , Ustaz Ridhwan and Cikgu Nazri .
Kitorang lari lari kejar ayam , sembelih ayam , potong ayam , masak ayam .
Lepastu ade explorace . Explorace yang menyakitkan hati .
Group tu amek group ni punye klu lahh , terlebih itu lahh , ini lahh .
Haihh , macam macam . 
And that day jugaklahh aspuri dapat free rotan kannn . Fuhh sedap :)

So , we start our day with briefing by Cikgu Zarina .


Then , Cikgu Nazri punye turn pulakk .


Lepastu lepastu , Ustaz Zairi kite bace doa untuk memohon keberkatan drpd Allah S.W.T


Then , kami aminkan . ( Itu pon nak tulis . Haha . Biarlahh )



Next part , Ustazah Ishqi terangkan kat kitorang ape itu Sembelihan dan banyak lagi lahh . Lupe pulakk . Haihh . Biaselah . Umur semakin meningkat kann . 
Dan , kitorang sangat khusyuk dengar . Sangat khusyuk kayy .






Sebelum nak main lari lari tuhh , kenelah hotting hotting kan badan lahh .
Yelah , dah name budak lepas PMR .
Berapa bulan dah tak joging .
Hadap buku je keje youu kan .
This time , our Pak Tam leading us . Well , budak KEJORA lah katakann .



Terbalikkan kepala anda .



Haaaa , lompat jangan tak lompattttt .


Lepastu lepastu dan lepastu , kau tengok je lahh gamba . 
Malas tuan hamba nak cerite panjang panjang .
Stok air liur dah kehabisan . Haha .



Ni awak tarik bulu die satu satu , Lepastu kumpul boleh buat lap habuk .







Ayam Idols .


Bile Badang nak sembelih ayam . Mengucap ayam mengucap ayam , said Adam .


Ni ayam yang nak sembelih kau ke , kau yang nak sembelih ayam nih Ikhmal . 


Awak jangan main sembelih je ayam nihh . Ingat ape saye ajar . 


Haiiii . Saye Aizat Mahsuri :) Hari ni saye sembelih dua ayam . Mahukan perkhidmatan ? Dial 98765 .


This is the Small Intestine and there is Large Intestine .


Bile para doktor sudah mula membedah .


MasterChef Nadh dan Zukzuk . Pegang ayam kene kunyit , tangan bersih sehalus sutera . Nampak tak permainan diorang ?


Alongg memang cenggini . Abaikan die .


BEFORE .






AFTER :) Terliur ? Meleleh ? Silekannnnn . Jangan malu malu .


Aizat Mahsuri again . 


Alahaii . Sweet kan mereka . Haha .


Pon boleh Lat . Pon boleh .


Hye . Actually , bye . We want to eat . You can go far far away . 


Thats all . Another great day after PMR .
A lot of thing we learn about friendship from this activity .
Juga menyembelih ayam , ayam dan ayam .
What an awesome experience for us .
Bye bye . 

Last but not least , 


Kite sweet kan Syeikh . Kannn kann .