Jantung Hati

Daisypath Friendship tickers

Siapa pernah jumpa backstabber ?!

Assalamualaikum <3
Kawan2x sekalian .

Backstabber itu apa , kak wina ?
Backstabber itu adalah orang yang bertanggungjawab untuk tikam kita dari belakang .
Kalau tikam depan tak best kot .
Jadi , tikam belakang .
Biasalah tu kan , ada kawan yang talam dua muka .
Taapi3x , rileks dulu .
Jangan cepat opocot2x .
Macam2x kita buleh buat .

1 . Mari lembutkan mereka .
Tahu tak ?
Balas dendam tak jamin bahagia pun .
Jadi makin buruk tu buleh laa .
Jadi the way is ,
layan jea kawan kita tu macam kawan yang paaaaaling mantop pernah kita jumpa .
Nanti lama2x timbul laa sejibik rasa serba salah andd no more backstabbing .
Kan ?
Happily ever after <3

2 . Cermin diri sendiri dulu , brader .
Ya ! Cermin dulu !
Maybe apa yang jadi ni punca dari diri sendiri kan .
Ha , padan muka !
Mungkin kita pernah TERsombong atau TERkasar dengan depa .
Kan3x ?
Kiranya macam nak balas balik laa nih .


3 . Cakap2x dengan yang lain .
Bukan maksudnya hebah2x kan yang dia tu backstabber .
Itu sama jea .
Numbo tiga ni just nak pastikan samada kita betul2x kena tikam .
Atau khabar angin semata .
Try rapat2x dengan kawan2x backstabber tuhh .
Kalau nampak gaya diorang nak jauhkan diri dari kita ,
Memang sahlahh kawan kita tuhh dah betol3x tikam kita .
Jadi , baiki balik keadaan . baiki3x !
Cerita satu kampung kita tak bersalah and
Apa yang dihebah kan uleh kawan kita tuh 100% tak betul !
And most impotant , jauhi the backstabber double shit .
Kann ?
Happy ending <3

4 . Face to face =)
Selepas tiga tahun dengan kawan baik saya yang tersangat baik ,
HaiSayaWinaGarang mengesahkan !
Face to face adalah jalan terbaik =')
Ini buleh mengukuhkan persahabatan kita tahu !
Ingatlah ,
It's better to lose the limb than let the cancer grow and spread all over .
Bubaaiii <3

Walau sejahat mana pun kawan kita tuh ,
Mengamuk atau balas dendam bukan jalan terbaik .
Tapi , jangan simpan jea emosi kita tuhh .
Rosak nanti hidup .
Lapar dan babai <3


Sekadar menghilangkan busan .


Ya , Syazwina sangat busan sekarang .
Kerja nak marah orang sebab HaiSayaWinaGarang .
Padanlah busan .
Dah pukul 12 .
Esok AminTumin ajak pergi JuscoTebrau .
Bukan tak berminat tapi kekangan waktu .
Wekk , muntah baca ayat sendiri .

Jadi hari ni kita nak cerita pasaaaaaaal ..
Makanan .
Boleh laa kata aku ni seorang yang sangat cepat lapar .
Dimana mana pun lapar .
Orang ms8 aku cakap bosan .
Aku reply lapaaar~
Kasihan dia .
^_^

Kalau aku cerita pasal favourite food aku .
Itu syok sendiri namanya .
Disebabkan ini blog batch sayang cinta rindu kasihku yang punya ,
Aku nak cerita apa ?
Bukannya aku tahu kita satu batch suka apa kan .

Jadi kita tukar topik .
Kita cerita pasal batch kita yang kononnya bermasalah nihh .
Well3x .
Setiap orang ada masalah .
No , I mean , We have to change !
Setiap orang bisa berubah , kawan2x !!
Kalau orang yang dulunya sangat peramah 
Boleh berubah jadi sombong ,
Kenapa yang teruk tak buleh berubah jadi the best ?
Kan3x ?

Aku pun tak buleh nak cakap panjang sangat .
Aku bukanlah presiden batch mahupun penolongnya .
Juga bukan orang2x penting dalam batch .
Cuma orang yang rajin update blogbatch .
Dan sekarang aku lapar~
Got to go ~
Nak makan ~

Mak aku buat nasi dagang tadi . Sedap .


P/s - 1 Mei besday abah saya jadi satu batch sila wish ^_^