Jantung Hati

Daisypath Friendship tickers

genesis ? ape tu ?

wahh . maju ! ape yang maju ? hoho . blog ni je yang bajet maju sebab dah ade shoutmix . merah hitam pulak ue . so , untuk korang yang tengah baca ni , nak komen , komen je kat shoutmix sebelah ni ea ? ade blog ke , takde blog ke , tetap korang boleh tulis . hoho . ha ! semalam , ada orang komen kat latest post blog ni , dye tak bername . tapi dye bagi kita satu informasi kepada batch kite . tenkiu yer cik 'tak bernama' . informasi yang dye bagi ue dye tulis jangan bagi nama GENESIS kat batch kite . kenapa ? sebab GENESIS ni satu surah dalam bible . siap pesan , kalau tak caye , check google . dan aq pown terus wat appointment ngan mr.google dan that information is exactly correct ! aq tlis kat grup fb pown bukan korang nak layann . so , terpaksa laa aq buat post khas . so , sekarang . ketua batch dan aweknye sile berbincangbincang ye pasal ni . tu bukan kerja aq . kerja aq sekarang , aq nak ucap terima kasih yang teramat sangat dekat cik 'tak bernama' yang ikhlas memberi informasi tersebut . okay , generasi ke sepuluh , tadah tangan sekarang n baca . semoga cik 'tak bernama' memperoleh kejayaan dan kebahagiaan dunia akhirat . amiiinnn . bagos . tepuktepuktepuk . so , apa lagi kita nak buat sekarang ? ha ! pesanan untuk korang . korang kena selalu view blog ni tw . sebab ade seprais untuk korang . seprais ni dah lama dirancang tapi tunggu nak post jewp . tunggu tw !

haii !

assalammualaikum(w.b.t) dan salam 1 Malaysia. ehem2x, okay aq x tahu nak cakap apa but aq dah terlanjur. i mean bukan terlanjur in another meaning, but terlanjur dan menggatal menekan New Post di blog 10th GENESIS niyy. so, aq rasa dah dekat 1 minggu cuti kita. and korang pasti sedang bergembira dengan homework tersayang. pesanan daripada aq, kalau ke mana2 bercuti hatta di bawah pokok durian pun, homework jangan dilupakan. bawak saja atau simpan dalam beg mahal korang meskipun tak menyentuhnya. barulah kelihatan seperti pelajar pra PMR yang bakal berjaya. insyaallah. ;)

herm, apakah perasaan korang semua bila pulang ke maktab? pada mulanya sudah pasti korang semua akan ber-feeling teruja lebih2 lagi para gadis yang mempunyai banyak cerita untuk di-stollymollykan. para pemuda pula pasti akan bercerita pasal bola. lebih2 lagi setelah perlawanan bola sepak antara 2 kelab gergasi Eropah, Manchester United dan Barcelona. mereka semua pasti berjaga malam di samping melantak kerepek dan air kopi di sisi. kepada para penyokong MU, takziah aq ucapkan. Dimitar Berbatov korang kurang menyerlah  pada malam itu. kepada para penyokong Barcelona, tahniah aq ucapkan. Lionel Messi korang memang hebat pada malam itu.

tapi, adakah korang sedar pada prep malam itu setelah berbangga dengan beg baru ataupun sandal baru yang baru diborong pada cuti semester lepas, yang ada tiga buah bangku kosong di kelas Musytari, Uranus dan Zuhal? oh iya, baru korang sedar. dan mungkin akan ada sesi mengenang memori lama seperti di bawah.

jhjhkhj: eh2x, rindu pulak nak dengar zikir Nissa kan3x.
adreese: aitt, Ganu mana yerk?
yyyffffsss: sobsobs, teringat Farisha pulak.

senario itu mungkin akan terjadi. sudah menjadi kebiasaan bagi kita semua apabila orang tersayang berpindah meninggalkan kita semua. senario ini mungkin akan berulang apabila ayahanda tersayang kita, En Zamri Mohamad Esa yang akan berpencen pada semester depan. mungkin akan ada titis2 air mata apabila mengenang perjuangannya yang susah payah melontarkan suaranya yang tidak berapa kuat sewaktu memberi ucapan pada setiap Perhimpunan Rasmi.

berbalik semula kepada topik asal kita. kita mungkin akan terasa kehilangan rakan2 kita yang akan berpindah ke MRSM yang berpusat di negeri pengeluar utama telur penyu di negara kita. mereka semestinya membuatkan kita sering memandang ke arah tempat duduk kosong yang selama ini berpenghuni. mungkin juga kepada sesetengah rakan kita yang akan tak dapat tidur malam sebab katil sebelah tidak berpenghuni. terpaksalah mereka memandang ke arah dinding bilik yang putih lagi suci daripada memandang ke arah kemungkinan2 adanya kain kapan yang berbalut yang berwana putih lagi suci juga. sesungguhnya pemergian mereka bertiga amat memberikan kesan kepada kita semua.


kepada Nur Hanisah Mariah, Muhd Nur Asyrul dan Nur Farisha yang akan bermigrasi di MRSM lain, teruskanlah perjuangan korang. BM 'A'!!. dan jangan lupakan sesekali teman2 10th GENESIS korang. ingat, berusahalah demi kejayaan PMR yang akan menjelang tiba pada tahun depan.

sekian sahaja coret2 aq pada entri kali ini. sebarang kesilapan kata harap dimaafkan. sesungguhnya yang BAIK itu datang daripada ALLAH S.A.W dan yang KURANG BAIK itu datangnya daripada AQ. sekian, wassalam.

HIDUP MESTI BERIA!!! GO,GO,GO 10TH GENESIS!!! PMR 2012 100% ALL A'S!!

P/S: MR.Ganu send his regards to all of you.

haha .

okey , tajuk takde kena-mengena . hoho . sori ye kawan2 . sebab ? sebab tak layan blog ni buat berkurun lamanya . haha . tengok aq buat ape ? aq renovate blog ni ! <banggebangge> hakhak . gamba kat atas tu pown da tukar . dah takde daa form1 2010 sporting jadahnya bagai . haha . okay , seperti yang kita ketahui , 10th genesis telah kehilangan 3 orang yang akan berpindah ke terengganu iaitu farisha , nisah n ganu . hoho . <sedeysedey> . untuk korang tiga orang , kat sana nanti jaga diri baek2 tw ! kitorang kat sini akan sentiasa menyayangi korang . kitorang takkan lupekan korang selagi korang tak lupekan kitorang sume kat sini especially aq . <hakhak> . takpe2 . hidup mesti beria . ingat !! haha . ape lagi nak cakap ea ? ape ? sambungan pesanan ... hoho . korang 3 orang ni , blaja rajin2 tw ! ni amaran keras ! pastu bila2 nanti lawat lah bumi moscow ini ! kan cantik je . tw ? tw ? tw ? jage kesihatan , emm . ape lagi ? argh ! yang penting jangan lupakan kitorang sume laa . 10th genesis tw ! kat sane nanti mane ade orang macam kitorang . kan ? kat sane nanti dah jumpe orang baru . pepandai laa carik kawan kat sani . ingat ! korang carik kawan bukan kawan carik korang . okey , tersasar . anway , aq harap korang hepi kat sana . contact kawan2 lama tw . eleyhh . bolehnya jumpa kawan baru kat sana . mana twu dapat yang lagi best ke kan . ha ! kalo dapat ue , jangan sesekali lupekan kitorang ! da berapa kali aq pesan ? cube kire ! okey . last . 3 pic to display ...
nisah , sori takde gamba beso . haha .

farisha , kekalkan kecomelan anda .

ganu , haha . ta twu na ckap pe . ingat iman !