Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2011

Selamat tahun baru !

Imej
Yeahh . Selamat tahun baru semua readers ! bermula laa perjalanan kita sebagai calon PMR . semoga apa yang kita nak akan tercapai .
10th Genesis hope semua straight a's okehhh .

10th Genesis semua nak jadi baik taknak cari pasal dengan junior .

10th Genesis semua taknak buat hal dekat senior .

10th Genesis semua takkan buat jahat dekat kawan kawan laagi .

10th Genesis semua taknak ngumpat  cikgu cikgu lagi . dosa .

10th Genesis semua takkan kutuk kutuk maktab laagi .
kann . kann .
last , ni susah sikit untuk korang kott .
10th Genesis semua akan view blog batch selalu .
heww . apa laa wina .

ada laagi .
10th Genesis takkan sakitkan hati siapa siapa laagi .

10th Genesis akan sedar diri kelemahan dan kelebihan masing masing .

10th Genesis akan buang sifat dengki mendengki .

10th Genesis akan kawal nafsu tak kira marah atau apa apa .

10th Genesis akan terima macam mana perangai kawan kawan satu batch .

10th Genesis akan bersatu padu untuk masa depan .

10th Genesis akan dengar cakap cik…

Classmates .

Imej
\



assalamualaikum . classmates . what the hellis gonna happen to the classmates ? yeahh . rombak laa derr . apa laagi . jadi , gambar gambar kat atas nihh , jadi kenangan je laa . masuk odyssey okehh . ramai sangat sangat tak setuju dengan perubahan nihh . i donno why . kenyataan di atas ni bukan laa aku yang reka . tapi cikgu yang buat . mungkin betulkann . wuwuwuwuw . don't sadd sadd laa derr . gambar gambar kat atas ni pon dah cukup membuktikan  kami happy sekelas =') takpe . ni cakap je . tahun depan nanti okehh je dengan classmates baru kan . kan . kan . so , korang selamat bergembira dengan  classmates baru  homeroomate baru  dan roomate baru . bubaiii .  keep in touchaa !
Semua belon 10thgenesis punya =D
p/s - Selamat Tahun Baru untuk 10th genesis and semua semua readers dan followers blog ini !

Kembali ke sekolah ! PMR laa weyhhh !

Imej
sebelum apa apa aku kena tanya korang . dah beli barang barang baru ? beg sekolah baru ? alat tulis ? tidak lupa juga buku rujukan ? kalau boleh beli semua tuhhh . kenapa tak boleh beli tudung takde batu ? seluar slack tak bercekak and bla bla bla ? haha . fine merepek . kita lupakan pasal undang undang baru tuhh semua . let it go . no rules . XD rulez . mwee~ okehh okehh . kat facebook semua dok sibuk taknak balik maktab . walawalaweyhhh . pehal ni beb ? sila nyatakan sepuluh sebab kenapa taknak balik maktab selain daripada sebab sebab yang akan dinyatakan selepas tanda noktah . yang pertama , tak siap kerja sekolah . nak cuti lagi tak sedia pegang buku form3 . tak puas melepak dengan mak ayah atok nenek abang adik kakak . tak sempat lagi bercuti ke Dubai . tak rindu maktab lagi . dan yang terakhir tak sedia nak jumpa kawan lagi sebab ada benda yang memalukan between korang kat fb . segann . apa laa korang nihh .
Jadi , marilah kita sama sama berfikiran terbuka . sematkan dalam dada .…

28 Unique Building .

Imej
Assalamualaikum . aku tahu korang taknak baca benda alah nihh tapi at least boleh jawab salam aku kann . dah jawab ? alhamdulillahh . 8A tahun depan ya . haha . ini wina . tak perlu update mengada nak update . my mission is never let 10th genesis terbengkalai begitu sahajaa . jadi apa yang aku nak cerita hari ini is about 28 unique buildings . kenapa 28 ? tiada sebab lain melainkan yang ni jaa aku jumpa . siapa besar nanti nak jadi kontraktor kaya raya bolehh ambik inspired kat sini . ubah suai sikit mrsm mersing kita kepada reka bentuk yang lebih unik ? boleh ? siapa boleh ? farith ? rafi ? amin ? yana ? untung laa nama kena mention . haha . takpe takpe . kalau tak nak mrsm mersing buat rumah sendiri pon bolehh . tak nak membazir air liuq , tatap jaa laa . Dahh siap . haii . syokk sangat tengok gambar sampai semua tak sedar kurang satu gambar . doyaii . takpe takpe . selamat malam untuk aku . aku nak tidur .
konklusinya , Tuhan dah bagi otak , gunakan dengan baik . jangan sekali kali s…