Jantung Hati

Daisypath Friendship tickers

aspuri's week !!

haihai !! hmm .. ari tu , aspuri telah mengadakan satu hari untuk aspuri yg dikenali sebagai minggu aspuri aka aspuri's week . tema kitorang pada malam tu is jubah n purdah . alaa .. senang citer arabian laa kann . hari tu , boleh dikatakan semua yang terlibat cantik2 n comey belaka . ada laa satu batch tu yang terkantoi sebab pakai eyeliner . kan , intan kan ? kan ? hoihoi . macam entri yang lepas jugak , entri kali ni pown kitorang nak letak gambar . cuma yang ni lebih banyak dan lebih menarik !! dipersilakann .
iera n kasha

miss college kiter !!

orang arab is peace-ing !!

juri miss college .
teka siapa mereka ?

para penoton time miss college !

next miss college's juri !

gadis melayu terakhir .


raeneesha with her bff !

gadis melayu 10th genesis !

penyanyi batch kite .


farra with the blue purdah !


fifah n mieyot . bff !

purple no war !! yeah , shasha !
row ini form2 punyaa !

cutest girl ever . aiman ! tengok ni !! go , azi !
yati n cikgu sha !
yet ! button aspuri . aspura jangan jeles tw !



BUKIT HIJAU . BAJU HIJAU . ITU DIA .

HELLO HELLO .
watcha doing huh ?
tak buad ape ape ? bosan . kau bosan . kau bace lah cerita ni .

BUKIT HIJAU . BAJU HIJAU . ITU DIA .
tajuk membelitkan kepala otak kau ?
mengerikan ? menyeramkan ? mengelakarkan ? menggelikan ?
ohh . whatsoever . 
haha . kau pikir kitorang nak cerite pasal TOYOL kahh bile cakap semuenye hijau .
NONONONO . itu semua tahyul ye dik .

so . actually kitorang nak cerite another sweet memory between us .
macam biase . lepas prep . aspurians tak boleh lahh masuk asrama kan .
tunggu la kau menonggeng dekat depan gate tuhh sampai pukul 5.45 petang .*sigh 

nak dijadikan cerita .
kitorang bosan and mula berkumpul dekat bukit belakang aspuri kau tuhh yang nun menghijau .
sambil sambil tengok tasik yang ikan dah mati tuhh kan :)

dan . dengan tibe tibenye .
anak cik arifin . shahirah . duduk depan kitorang . berdiri macam tunggul . tersenyum senyum simpul macam orang gile .
kau kene sampukk ape shera .

then . the shera said .
" hey girls . pandang camera now . 1,2,3 snap ! "
kau dah kenapa macikk oii . semue muke macam kerang busuk tibe tibe kau dah amik gambar .
bagilah makeup make up dulu ke . touch up touch up siket .
baru GLAMOUR gituhh .

so . tak mau membebel panjang panjang .
kau tengok je lahh gambar gambar yang telah diCOPYPASTEkan .



first superimpose .


posing ala ala model terlatih dekat longkang yang wangii :)


wahh !! pandang atas . burung gagak nak lepaskan perang najis .



penaja utama : keropok ikan KOOPERASI.SDN.BHD


yess . kau tengok . vice president ponn sanggup turun bukit
 bagi semangat .


hey . there she is . cik photographer .

next pose !

yasmin kamilia amek kesempatan .

sile rasakan kewangian aroma lavender segar .


kemudiann . dah penat penat amek gamba semue .
nak rehat sekejap .


ehh .
TIDAK BOLEH TIDAK BOLEH .
kau maen dulu ayam dan musang .
baru lahh kau bolehh duduk rehat rehat .


ayam dan musang ?
adzha dan ilham ( tak ade kene mengene ponn )
so . musang : shasha 
mak ayam : shera 
now . let start the game !



yess . kau nampak musang yang berbakat itu ?


okeyy . ini mereka mereka yang tak dengar cakap .
hanya menyaksikan perlawanan sahaja .
big clapp for them .



kite posing sulu sebelum game start .


peace no war !


dah siap dah beratur . jage kau . musang dah nak kejar dah kejap lagi . 


okey ! game started !


yeah !! go , shera !!


lepas penat main kejar kejar .


barisan anak anak ayam yang berjayA melarikan diri . ceria sungguh .


the cutest anak ayam !!


okeyy . mak musang berbual dengan anak ayam yang pertama kene makan 
mak musang : macam mane lahh kau boleh kene makan . haishh . asal tak lari tadi ?
anak ayam : huh . ajal dah tibe macikk :(


bukit ini kami yang punyaaa . no amik amik . no rampas rampas .
just kidding :)



OKEY .
ini je gambar yang bole aku bagi mate korang tengokk .
kami bahagie sangat time nihh .
tak kesah lahh orang nak cakap ape .
GILEkahh . BERIEkahh . GEDIKkahh .

ITS OKAY .
ini diri kami .
kami tak kacau hidup kau . kau jangan kacau hidup kami .
bye bye . :)



love ,
10TH GENESIS