Jantung Hati

Daisypath Friendship tickers

no more bestfriends ?

assalamualaikum . best friend ni dah macam buku dan pensel bagi student macam korang nikan . begitu bermakna sebab mampu memberikan senyuman kat korang . biasa nya syarat utama kat dlam persahabatan ialah give and take . tapi kalau korang je yang give while kawan korang tu tak , tak guna jugakkan . mesti selalukan korang dengar ayat best friends stay forever . tapi benda alah ni takde laa hundred percent right sebab korang setuju tak kalau aq cakap best friends sometimes do go away .

suka ke tak korang kena jugak belajar terima yang korang dah kehilangan sahabat atas banyak banyak sebab . salah satunya , dia nak kawan yang baru . tapi ini tak bermakna yang korang wajib naik angin atau terasa hati setiap kali nampak dia seronok borak borak ngan kawan baru dia tuhh . belum tentu lagi dia tinggalkan korang buat selama lamanya kan . tapi kalau dia dah tunjukkan beberapa tanda daripada 5 tanda ni memang laa korang kena standby !


  • kawan korang tu dah taknak kongsi cerita suka suka dan duka duka dye ngan korang lagi .
  • kalau lepak sesama , kawan korang banyak mendiamkan diri dan buat nak taknak je .
  • setiap kali korang datang dekat , kawan korang ngan kawan baru dye tngah syok borak tetibe behenti kan perbualan diorang bila nampak korang .
  • bila nak ajak pergi ds , kawan korang rupanya dah pergi dah ngan kawan baru dye .
  • last , korang ngan kawan korang tu dah tak bebalas balas komen kat fesbuk . but dye and bff barunye do that !!
apa yang korang kena buat first sekali bagitwu je dia . cari time yang best best dulu . kalau dia memang kawan yang sejati , dia takkan ragu ragu nak dengar korang punya luahan . bagiwtu dye tentang feelings korang kat dye . tanyalah kenapa dye buat macam tu . kalau memang korang yang buat salah , apa lagi mintak lah maap . bukan susah pon . sikap open minded ni boleh bukak kan mata kawan korang tu yang korang ni memang sayang gila gila kat dye . 

second , buat lhaa caring caring sikit . walaupun dah tak serapat dulu , at least bual bual lhaa sikit . tanya khabar dye . khabar jiran dye . khabar nenek dye . khabar nenek sedara dye . khabar pakwe nenek dye . kalau dye tengah sakit pulak , luangkanlah sikit masa datang bilik dye . bagi ubat . bagi cool fever . bagi segalanya . tunjunkkan yang korang still caring kat dye . doyaii .

third , try to be ok ok ngan kawan baru dye . kan boleh merapatkan silaturrahim . daripada korang terus rasa down , baik korang sebarkan aura persahabatan kat kawan baru dye tuh . chewaaaah ! so bila jadi macam ni , dye akan tengok korang sebagai yang memahami dan tidak posesif . kan kan ? tapi ingat ! jangan lah kalau dah kenal ngan kawan baru dye tu korang berbusuk hati pulakk . dia pon pandai menilai tau . 

tu je ceramah dari aq . lastly , daripada korang terus bersedih atau salahkan kawan korang sebab dah buat tak tahu je kat korang , baik korang fokuskan diri kat kesibukan dunia korang , keluarga korang , study korang , atau kawan kawan korang . kawan korang kan beribu . ramai lagi yang nak kawan ngan korang . hidup bahagia ke sedih ke , semuanya bergantung pada diri korang sendiri . our happiness lay in our own hands . yakin dong yang dunia ni takde nya nak runtuh tanpa kawan . so , be strong kawan kawan satu batch ku sayang !!!

SORRY .

DERR , sori lhaa derr . aq tak sampai hati lhaa wey nak stop handling blog ni . takkan aq nak stop gitu je . aq tak sekejam tuhh . sebising bising mana sebajed bajed mana segedik gedik mana setaek taek mana korang tengok aq kat skola tu tapi ! tapi tapi aq sebenarnye .... ape nihh ? oke lhaa terus terang . aq nak handle balek blog nihh memandangkan aq tak sampai hati nak biarkan blog nihh terbengkalai . just one more thing sometimes aq pikir . apa function blog ni ? untuk unite kann kite ? aq ade sekelumit perasaan yang mnyatakan kite macam makin pecah belah . tak kesah laa laki ngan pompuan ke laki ngan laki ke pompuan ngan pompuan ke kann . kite kann satu batch . korang nak maki maki orang , pusing sana pusing sini muka sama jugak sampai ke tahun depan . watpe seyhh nak cari gadoh n layan gaduh . nanti esok esok nak pmr muhasabah diri bagai bagai . mintak maap jugak . nangis nangis jugakk . kann kalau mintak maap skang bole idop senang . korang ingat aq suke ke taip benda ni sambil pikir pikir masalah batch kita nun ? adoyai . dah . aq tak twu nak tunjukkan camne lagi rasa sayang aq kat 10thgenesis . i've done everything . aq dah buat blog ni . korang nak suro aq watpe agy ? hapdet benda nihh tiap tiap ari ? doyaii . oke laa maybe dari pandangan negatif korang yang kau rajin sangat wat blog batch ni pehal . oke lhaa aq jujur . aq wat blog batch time dulu tu sebab aq rasa aq bertuah jadi one of 10th genesis members dan aq rasa jiwa aq kosong time tu takde masalah . cuma sejak ni laa , aq kenal ngan certain certain orang tu n idop aq banyak masalah . aq tak nafikan aq penah bincang ngan one of my rumate ntok delete blog ni . tapi . ntah . tak sampai hati .

sekarang baru aq terfikir kowt yang tak baik pentingkan diri sendiri . takkan lhaa nak layan blog sndirik je . blog batch pown kena gak . aq yang buat , aq lhaa yang tanggung kan bak kata korang . well dah wina jangan sedih sedih . mereka ada di belakang untuk menepuk bahu mu . dan ada juga 'mereka' di belakang untuk menikam mu . ehem . dah . hello . aq tabah tau . dah . dah . dah .

oke laa kan aq dah tukarkan background . muzik pown baru juga dongg . ala ala penyuntik semangat gituu . alalalaaa . kalau tak silap 4 buah lagu kot aq letak . malaysian boy , soldier , pelita n sahabat selamanya . jangan tanya mana dapat lagu tu . maen taip je . oke lhaa . tu je kowt dari aq . kalau diberi kesempatan , esok aq hapdet lagi ye . sori kalau aq banyak banyak banyak buat salah salah salah kat korang korang dan 'korang' . babai . keep in touch .