Jantung Hati

Daisypath Friendship tickers

ANUGERAH CEMERLANG TERAKHIR


Assalamualaikum !!!!
Sila jawab sila jawab salam sayang rindu muahhh gua untuk lu olanggg .

So , 10G semua apa cita naaa cuti ni
Mesti makin sihat kan . Asyik makan mak masak je.
Takpe bebeh . This is the time .
Kau nak gemukkan badan segemuk gemuknya .
Kau nak naikkan berat seberat beratnya .
Kau nak tembamkan pipi setembam tembamnya .
Kau nak makan McD ke , KFC ke , PizzaHut ke , Big Apple ke
Haaaa . Telan telan telan semua bagi perut tu BUUUUULAAATTT .
NO HAL .
Ehhh , hai Rozaireen . wink wink . enjoy your food kay .


 Jadi , pada hari ini marilah kita menggamit memori saat saat
HARI ANUGERAH CEMERLANG TERAKHIR
untuk batch kita yang tersayang .

Yelah . Dah tiga tahun kan kita semua naik pentas sesama ,
amik sijil , hadiah , senyum , posing ,say 1,2,3 atas pentas
Lepastu ada cameraman free
Dapat gambar free kat fb time anugerah .
And this is the last one for us .
Anugerah kali ni for them yang dapat straight A untuk PMR .
Tahniah ye :)



 Seminggu sebelum hari kejadian ,

 Masa ni memang ramai 10thG yang jadi ajk tolong tolong cikgu siapkan dewan .
Memang busy ahh kan semua .
Dengan stage nyaaa , dengan hadiah nyaaa , dengan nasyid nyaaaa ,
Semua lahhh .
10g yang stay dekat MERSING kemain excited kau nak jumpa depaaa semua yang pindah MRSM PKP


Pontian , Jasin , Kuantan , Pengkalan Chepa , Taiping semua dah get ready bas nak hantar diorang balik MERSING .
Ehhh salah , melawat MERSING .

Kitorang yang dekat maktab ni
Makan tak kenyang , tidur terjaga jaga , mandi kemain lamaa , iron baju sampai terbakar , sepak bola tak masuk gol . turun tangga terjatuh jatuh
Semua sebab pikirin melayang entah ke mana teringat kawan lama
Amboiii ayat aku . Kemain metafora dia . Puiiihhh .

Dan tak lupa juga kepada mereka mereka yang sibuk memenuhkan timeline TWITTER dengan ketidaksabaran masing masing menunggu tarikh keramat .
Semua dok mengetweet , mengfavourite , mengReTweet siang malam pagi petang .
Apa ? Fon haram ?
Ehhh , kitorang tak bawak fon haram .
Dunia dah maju bhaaaiiii .
Guna twitter vayaaa text je ahhhh :)
Nak try ? Search google cemana nak buat .



Sehari sebelum tarikh kejadian .

Petang tu . Semua dah siap dah .
Tinggal nak majlis je . Cuma tinggal .....
Aina dengan geng geng kerepek dia tak siap lagi bungkus kerepek berpaket paket
Siap kena make sure berat setiap paket kerepek sama .
Alooooo ciannnn .

Yang dekat aspuri aspura ni semua dah frust menonggeng tunggu bas yang angkut bebudak pkp datang.
Dengar bunyi , lari pergi tingkap .
Tengok tengok , lori aiskrim hantar stock dekat koop .
Dengar bunyi lagi , lari pergi tingkap .
Cehhhhh . Lori sayur hantar stock dekat makcik pakcik ds .
Dengar bunyi lagi sekali . Niat dalam hati , ni kalau bukan diorang yang datang .
Memang aku baling pecahkan segala tingkap .
Sampai je depan tingkap tu , woooooiiiiiiiiiiiiiii .
Bergema aras tiga aras dua aspuri aspura .
Menjerit kemain mengalahkan kuntilanak cari mangsa .

 Semua capai tudung , pakai selipar sampai terbalik kiri kanan memecut pergi kat diorang..
Yang kat aspuri semua turun peluk cium menangis bagai
Aspura ? Cam biasa ahhhh . Cool bro cool . Kita takleh nangis depan pompuan .
Okayy . Gurau beb gurau .

 Dah habis sesi peluk cium muahhh muahh bagai tu .
Kitorang tolong angkat barang bawa masuk sickbay .
 Fara, wana, piqa zuk, nur, ainatasha, hanim, jeng, fifah, heri, aiman, syahmi, bob, izwan, sheh, botak. dan lain lain ... Sorry tak termention

Budak laki sesampai je , campak beg , tukar baju , capai sport shoes .
Futsal bhaiiii futsal .
Apalah erti hidup kalau tak main futsal . Ohh . Tahniah kepada MONSTER FC .

Yang perempuannyaaaaa . Haiiih .
Bukan main teruja tahap dewa semua sampai ke surau surau galaknyaa
Sama sama buat bising sampai tak peduli jelingan maut para senior .
Lek ahhh kak . Malam ni je bising . Malam ni jeeeeeee .
Biasalah . Jemah jemah ni semua dah tak jumpa kemain lama .
Kalah kak ton sebelah rumah terpekik terlolong promote kologen .






Malam tu . Kitorang semua ada kuiz addmath .
Heri ahhh paling buat harok masa tu .
Bebudak perempuan semua macam .
" Homaigoooodddd . Heri ! I misssss chuuu shooo much ! "
" Rindu ahhh nak denga heri buat lawak . "
Yang paling rindu heri of course lah abang rashdan kitaaaaa .

Kuiz start je . Bebudak perempuan seludup masuk senyap senyap .
Alahaiiiiiiii , kita malulah awokkkk .
Memang masa tu semua main tolong tolong ahh jawab kuiz . Kuiz tak serupa kuiz .
Haaa . Kau jawab soalan nombor genap .
Aku jawab soalan no ganjil .
Settle .

Then , malam tu semua pakat nak tidur sesama .
Gabung katil bujang jadi queen bed .
Buat bedtime stories sampai azan subuh .
Tapi , apakan dayaaaaaaaaa .
Kakak kakak ldp form five dah warning awal awal .
Lahaiii . Lek ahhhh . Macam aku nak seludup dadah je masuk aspuri .
Muahhahahahaha . Okay gurau kak . Sorry .



Hari Kejadian .

Yeaaahhhhh . Its the dayy mannnnn .
Semua dah dapat seat masing masing . Duduk ahh kau ikut nama .
Memang bising lah area kitorang masa tu .
Sebab nak tungu turn lama kannn .
Sembang kemain lagi semua . Siap tukar tukar tempat duduk lagi .

And yang paling aku terharu lahhh .
Budak budak lelaki yang pindah PKP semua tak pakai baju batik maktab diorang .
Diorang pakai baju batik baru kitorang yang warna biru .
Kau tahu masa tu aku rasa macam .
Awwhhhh . So sweet .






































































Time ni memang hari balik bermalam pon .
So , lepas habis majlis , semua terus naik kereta broom broom balik rumah la kannn .
Sedih sebenarnya tak dapat kumpul 10G semua reramai nak amik gamba
Sebab ada yang balik awal dan masalah masalah tertentu yang tak dapat kita avoid lahh kan
Tapi , takpelahhh .

Apa apa pun , untuk semua 10G .
Goodluck for your studies and future .
Mungkin dengan result PMR kita , diorang semua boleh cakap kita macam macam .
Tapi , jangan amik serius sangat okayyy :)
Jalan jauh lagi kot . PMR je poonnn . Belum SPM .
Siapa kata tak dapat 8A PMR tak boleh kerja bagus bagus .
Siaaaaappaaaaa caaaakkkkaaaaapppp ?!
Meh sini aku dush dush dush dush muka dia sampai lebam .
PMR bukan kayu ukur kepandaian kita . Exactly , NO !
Aku yakin , satu hari nanti .
Bila reunion semua 10G
Semua bawak kete besor besor , pegang title tinggi tinggi kat office , kerja bagus bagus
Bawak laki bini anak cucu cicit cantik hensem comel tembam belaka .
And itu semua sebab kita punya usaha sendiri kannn .
We have our own spirit .
Yelahh , kita kan satu batch ! Satu batch bebeh satu batch !
Welll , aku dah penat membebel panjang nihhh .

Ohhh . Lupa pula saya .
Kepada muka muka yang tak keluar dekat post ni .
Im so sooooorrrrryyyyy .
Tak termenang tangan saya nak mempastakan semua gambar awak semua .
Takpe , banyak lagi post kejap lagi .
Kau tunggu je kau tunggu .


Till then .
Chalo bete bebeeeehhh !

- Shahirah Nasuha -



TURN BACK






So here . 
10thgenesis dah start cuti sekolah semua .
Macam homaigod . Kita dah habis untuk form four .
Dan . Tahun depan form five .
Form five ? Ughhh . Mungkin ramai yang tak percaya .
Tapi , biasa ahhh beb . Dan ramai yang akan cakap .

" Woiii ! Aku taknak SPM lah siaaa . Aku baru PMR semalam "
" Rasa macam baru semalam je daftar masuk sini "
" Taknak SPM taknak SPM taknak SPM taknak SPM "

Dan bla bla bla bla bla bla .
Takpe , kita letak tepi dulu SPM tu .
Sebab , aku buat post ni bukannya nak cakap pasal SPM kann .
Aku nak throwback gila gila throwback time kita sesama dulu .
Disebabkan diri yang terlalu sibuk memanjang menjaga anak , menjadi suri rumah sepenuh masa .
Aku rasa time ni paling sesuai .

And . Im so sorry lahhh kan dekat semua 10thgenesis yang 
asyik bukak blog ni and takde new post and cakap
" Baik takyah ada blog batch kalau aku bukak asik bende yang sama je :"

Okayy . Its my bad .
Sorry lahh kan . 
Aku cuba buat yang terbaik untuk wina , untuk korang kat luar sana and untuk korang yang dekat dalam .
Memandangkan tinggal aku je .
Tapi . Its okaylahhh .
Kau nak sangat kan muka kau keluar blog .
Haaaa yelah .
Aku zoom zoom muka kau sampai nampak tahi gigi masa kau senyum .
Haha . Gurau beb gurau .
So , tunggu jelah .

Lots of love .