Jantung Hati

Daisypath Friendship tickers

bulan senyum :)


pemenang bulan senyum 




YASMIN KAMILIA LOKMAN HAKIM .




FAQIHA ADNIN RAHMAT .




NURSYALIZA ELIAS .




NUR MUHAMMAD FARITH NOR HALIM .

maaf . tak berkesempatan tulis post panjang panjang  . at least hapdate laaa jugak kann . daaada , chaw dulu !

final exam !!


jadi saya sebagai the writer of this blog mengucapkan a dozen of good luck untuk semua . buat yang terbaik then baru dapat balik . baca buku rajin rajin . hafal semua semua . jangan stress stress . jangan main main . jangan tension tension . banggakan mama papa korang . jangan buat diri kena marah macam saya . jangan pandai bagi nasihat kat orang tapi diri sendiri tak buat macam saya . dah . pegi study . buat latihan . jangan nak asyik on9 je . bawa padah nanti . jangan ketagih sangat ngan pesbuk yang good-for-nothing tuhh . kbai . maaf post pendek sependek tuannye . bile bile saya rajin saya update ye wak . 

HARI RAYA AIDIL ADHA .

assalamualaikum . 
sila jawab salam saye sebelom membace .
WAJIB BUL GHUNNAH .

HARI RAYA AIDIL ADHA .

yess .
that is my title of the entry .
now . i dont want to talk talk about my happiness celebrate the AIDIL ADHA at my rumahh terchenta .
or tengokk orang sembelih lembu lima ekor dekat surau sebelahh rumah
or about i help my mother cooking at the kitchen
or .. whatsoever lahh kan .

but , todayy .
i wannna talk about the DAYSS we celebrate the AIDIL ADHA at maktab terchentaa .
how sweet  ♥ ohh cikk lembu tengah senyumm .

lalalalalala ~
HARI RAYA AIDIL ADHA dahh nak ketuk pintuu .
semua orang dah start kemas beg , nak balik kampungg , nak salam mak ayah , nak kuak lentang atas katil bujang , nak peluk lembu kat tepi rumahh dan segala bagai .

butbutbutbutbut .
di sebalik kegembiraan ade kesedihan .
di sebalik keriangan ade tangisan .
dahh shahirah . kau jangan nak buat drama fair kat sini .

HAHA . dahh dahh . yang kau nak sedih sedih ni ape kess ?
sape suruh tak balek .
cari masalah sendiri kann kann kan .
Err . kakak aku cakap macam tu mase aku call die .
how jahat u kakak :(

jadi jadi dan jadi .
ramai lahh jugak form two yang tak balek rumah .
dan mereka mereka mereka adalahhh :

Shahirah Arifin , Aina Natasha , Syafiqah Zukri , Syahirah Sharoramadzan , Intan Nasuha , Ida Comell , Abby , Raje Syahirah , Ainaa , Nor Akashah , Amira Anang Othman , Siti Nur Jannah , Nur Afifah Syazwani , Nur Yati Azureen , Syaliza Elias , Liana Sazali , Ilyana Sanusi , Aimiey Arisha , Adibah Naquiyah , FaaraHanim , Iman Hassan , Ain Nabihah , Husnina Hairuzzaman , Insyirah Bahter Nasir , Abdullah Ahmad , Sheikh Ahmad Akmal , Lutfil Hadi , Aizat Mahsuri , Zairi Zulkifli , Syazwan Ajmain , Abdul Azim .

dahh dahh dahh .
kau tak payah nak mengeluh kat aku penat bace .
siape suruh kau bace .
HAHA . ramai sungguh kann kann .
ade satu , dua , tiga , empat ..... tiga puluh satu manusia yang tertinggal dekat maktab .

so . tak mahu membebel panjang panjang .
the first agenda of us is ....

1. THE LEPAK-ING AT THE SURAU .

hee . this thing kau jangan tiru ye adek adek . tak baik untuk kesihatan .
lalalalala ~ orang tengah dokk ngaji , solat , tambah pahala .
kauu orang pegi pokpekpokpek kat belakang tuhh .
sampai kene SOUND kann .

HAHA . thumbs up a.k.a padann muke kauu .
siape suruh tak gheti gheti stapler mulut kau tuhh .
ermm . actually kitorang ade buat video mase kat surau .
video yang ala ala temubual dekat MALAYSIA HARI INI tuhh .
butt . seperti biase . kemalasan menguasai diri .
tak ade maknenye aku nak mengUPLOAD video tersebutt .






on the way to the Surau Al-Firdaus



HAHA . mase ni lahh kan kite kena marah . hee . sorry kaka :)



yess . SEMANGAT EXAM . dalam surau pon study tahu !



guess who this hantu .


2 . THE PREP WITH THE GUYS AT THE DS 


okeyy . yang ini bestt .
ohh . kitorang prep dekat ds dengan budak lelaki .
HAHA . ape ?
kitorang menggGEDIK ? menggGATAL ?

ehh . tak lahh . mane ade .
ye lahh . semenjak lelaki dengan perempuan dah kene pecah tempat mase prep .
kitorang dahh macam ape bile prep malam tuhh kan kan belajar satu bumbung ds dengan lelaki .
ehh . kitorang belajar tau tau . bukannye dating .
mane bole dating dating ni . USTAZAH MARAH .

macam macam kitorang buat .
promote supper hari tuhh .
buat video macam orang dah setahun kat somalia .
tapi kann kann .
kitorang ponng belajar lahh awak .
sebab nak FINAL EXAM .
uihhh . seram tuhh .
ape ? kau tak percaye ? tengok lahh .



hanim with the MULUT ITIK . err . sila tingkatkan usaha .



Ehh . SYAZWAN AJMAIN pandang camera lahh .



uihh . stress noh muke kau mase belajar . tengok tuhh .
ade JERAWAT timbul lahh macikk :)


3. THE OUTING 


HAHA . inilahh outing paling best dalam hidup kitorang .
kenape pulakk best ?

alahh . best what .
outing yang takde bas maktab nak naek .
outing yang kitorang lari naik bukit macam tengah explorace kejar
bas ting tong .
outing yang makan dekat kedai macikk kafe lame lepas tu buat realiti show ' MARILAH MEMASAK '
outing yang naek mainan budak budak lima tahun yang kene masukkan duit syiling tuhh .
outing yang pacikk teksi taknak hantar balek maktab .
segala bagai aktiviti OUTING hari tuhh memang FANTABULOUS
( fantastic + fabulous )



comell kan baju McDonald kami .



lalalalala ~ model jalanan .



credit to NASI LEMAK MAK UCU





ini KFC 10th genesis :)





manusia kena sumpah dengan mak . tu lahh kau . sape suruh pakai baju tak cukup kain .

 

with the KERETA :)



kanak kanak tidak cukup umur :)



HAHA . cik shahirah with the TRAIN .



burung merak lari dari ZOO MERSING .



muke stress pacikk teksi taknak hantar balik maktab .
mereka je . aku takk :) * amik kesempatan .



4 . THE TIME OF AIDILADHA .


yess . this is the moment .
before hari raya aidil adha esoknye .
kitorang dah takbir same same dalam surau ..

credit to CIKGU HAFIZUL dan ZAIRI ZULKIFLI
sebab pimpin kitorang takbir sama sama .

Err . pengakuan .
kitorang NANGES .
betull . sedih sangatt . yelahh . sape tak nangis dik oii .
kau tak sambut hari raya korban dengan mak bapak kau .
lembu kat kampung kau tu pon kau tak peluk .
mood : nanges . air mata berjujuran . penuh sebaldi .

dan esoknye .
bangun pagi . bukak mata je ingat mak ngan ayah ngan Cik Lembu . :(
but . its okay lahh .
raye kat Mersing ponn best ape .
hee :D

kitorang ponn siap siap lahh pakai baju raye .
( Err , baju kurung je sebenarnye = =' )
nak solat hari raye .
Wahh . Teruje nye ^__^

Lepastu kan kan .
kitorang penuhkan memori kad kamera Shahirah Arifin seperti ini :
( Ohh . Besttt gile ^_^ )



cik hanim dan cik yana . comell kan mereka .



depan pagar aspuri ponn jadi lahh kak .



cik amira sedang tunjuk DUA .



tepi tasik . Err , layak lagi ke dipanggil tasik ?


Lepastu . Pegi dewan selera .
Tau takk . ade orang tu kann pegi jerit .
" Macikk !! dahh laporr :) hee . macikk masak ape hari ni ? "
HAHA . tak tahu malu kann .
anokk siape lahh tu . haish . LALALALA ~




kau nampak tuhh . raje makan sekali TIGA pinggan . hebad kann ?








superposing from the LADIES OF 10TH GENESIS :)

then then then .
dah habistu . pegi lahh tengok orang sembelih lembu  dekat belakang pondok pak guard tu kann .
Ohhh . Best gile gile gile .
Lembu tu kann lari lari nakk kene sembelih .
HAHA . kau tak yah nak lari lari .
kejap lagi dahh kene masak dah dalam periuk besarr aku tuhh .



onthewayy to the pondok pak guard .



Err , sile lari laju laju .



itu die . Cik Lembu yangg comell . Ohh . perut dah lapar .



Cik Lembu dahh mati .



ape ? GELI ? nah baldi --> \___/ jangan kotorkan blog ni dengan muntah hijau kau tuh .



Cikgu Khairol semangat siat siat lembu tuhh .



thats all from us .
Err . mak . tahun depan nak raye lagi kat mersing bole ?
mak : angguk lelaju .

so . jadi . so .
kau kau dan kau yang raye kat rumah tuh sile jelous perlahan perlahan sebab
tak dapat nak raye ngan kitorang kat maktab .
HAHA . kau pikir raye kat mersing tak best ape ?
best gile gile gile tahu .
sampai orang gile pon jadi betul balik kalau raye dengan kitorang .

okey . stop writing now .
assalamualaikum :)



love ,
10th genesis .